Dofinansowanie z urzędu pracy-wynik pozytywny ale brak wypłaconych środków

• Autor wątku Autor wątku sniezynka150
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
S

sniezynka150

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam, wczoraj na stronie internetowej Urzędu Pracy została zamieszczona lista osób, które zostały zakwalifikowane do otrzymania jednorazowych środków na podjęcie działalności gospodarczej. Dodatkowo została zamieszczona lista rezerwowa osób też zakwalifikowanych do otrzymania tychże środków. Po rozmowie telefonicznej z pracownikiem urzędu pracy z działu dotacji otrzymałam informację, że znalazłam się na liście rezerwowej z pozytywną opinią komisji, ale nie ma wystarczających środków na wypłacenie pieniędzy dla wszystkich osób i 12 osób dostanie środki a 12 osób trafiło na listę rezerwową. Dodatkowo pracownik poinformował mnie, że jeżeli do końca roku znajdą się dodatkowe środki to po kolei osoby z listy będą wypłacane. A jeżeli urząd pracy nie dostanie środków to osoby z listy rezerwowej nie dostaną dotacji pomimo pozytywnej oceny... Czy tak może być??? Moim zdaniem to urząd pracy "zawalił" że od tylu osób przyjęli wnioski nie zważając ile urząd ma środków na dotacje. Czy tak można potraktować osoby z pozytywną opinią? Proszę o odpowiedź.

sniezynka150 napisał:
A jeżeli urząd pracy nie dostanie środków to osoby z listy rezerwowej nie dostaną dotacji pomimo pozytywnej oceny... Czy tak może być???
Może.
sniezynka150 napisał:
Moim zdaniem to urząd pracy "zawalił" że od tylu osób przyjęli wnioski nie zważając ile urząd ma środków na dotacje.
A kto powiedział, że każdy kto złożył wniosek te środki otrzyma? PUP przyjmuje wnioski dopóki środki nie są całkowicie rozdysponowane, a złożenie wniosku nie stanowi gwarancji ich przyznania, zatem nieporozumieniem jest tutaj twierdzenie, że ktoś coś zawalił albo przyjął za dużo...
sniezynka150 napisał:
Czy tak można potraktować osoby z pozytywną opinią?
Można... pozytywna opinia oznacza tutaj tyle, że "jak PUP będzie jeszcze coś miał, to wtedy da..."

Ostatnia edycja:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót