A
andzela335
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 38
Witam chciałam się dowiedzieć kilku rzeczy na temat dojazdu dzieci do szkoły wiem że gmina musi go zapewnić dzieciom z klas 1-3 do 3km i tutaj przedstawie sytuacje jaka następuje już od kilku lat mianowicie dzieci wstają o 6rano żeby dotrzeć na gimbusa który jest w umówionym miejscu o 6,50 przy czym w szkole jest o 7,10 i od tej pory dzieci siedzą na korytarzu w szkole czekają prawie godzinę na lekcje zaznaczę że gimbus który jedzie jest z innej szkoły i zabiera dzieci jeżdżące tam do gimnazium które w szkole są już o 7,30 i tutaj moje pytanie czy dyrektor placówki do której chodzą moje dzieci maże zorganizować inny transport żeby dzieci dojeżdżały później do szkoły i wracały wcześniej do domu i jak to wszystko załatwić z dyrektorem nie rozmawiałam z nim jeszcze bo chciałam zaczerpnąć jakiejkolwiek opinii zaznaczę że rozmawiałam z większością rodziców dzieci dojeżdżających do szkoły i są zgodni ale jak to załatwić jeżeli dyrektor nie zechce nic z tą sprawą zrobić gdzie pisać pisma i gdzie się udać czy jest jakakolwiek szansa na to żeby dzieci mogły na te lekcje chodzić w miarę przytomne.Proszę o jakąś radę i pomoc nie znam się na sprawach papierkowych a chce troszkę dzieciom ułatwić