dokumenty do ubezpieczenia

• Autor wątku Autor wątku iza2405
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

iza2405

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
11
Witam. Ojciec mojego dziecka od 1,5 roku pracuje na działalność w Niemczech. Poprosił o zaświadczenie że syn się nadal uczy( za dwa miesiące kończy 18 lat), zaświadczenie o zameldowaniu w Polsce i unijny akt urządzenia. Twierdzi że to jest potrzebne do celów ubezpieczeniowych i podatkowych w związku z placonymi przez niego alimentami. Czy tak w Niemczech jest czy próbuje uzyskać kindergeld? Pozdrawiam

Dziękuje. Czy mogę w takiej sytuacji sama złożyć dokumenty?

Tak proszę złożyć Antrag auf Kindergeld w Familienkasse w Niemczech.

Witam, mam pewien problem, ojciec od 2 lat pobierał na mnie i mojego brata rodzinne w niemczech, wysyłał te pieniądze na nas (dzieci), z tego względu, że ostatnio trochę ich relacje się pogorszyły, mama robiąc ojcu na złość wysłała do niemiec pismo, że ojciec nie wysyła (co jest kłamstwem) pieniędzy na dzieci. Ojciec posiada wszystkie rachunki, jakie na nas wysyłał. Teraz mamy taki problem, że ojciec musi oddać za 2 lata rodzinne do kindergielt, mama nic z tym nie zrobi i nie dostanie również pieniędzy, nie wspominając o zabraniu ojcu rodzinnego. Czy da się to jakoś odkręcić, żeby ojciec nie musiał płacić kary? Proszę o pomoc //
Czasem tak sie kończy

Dziękuje wszystkim za odpowiedź. Pozdrawiam

Powrót