Doładowanie Pre-Paid - oszust

• Autor wątku Autor wątku Monika_k-ce
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Monika_k-ce

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
20
Witam serdecznie.
Znalazłam stronkę, gdzie koleś oferuje tańsze doładowania - link:
Najtańsze doładowania..? tylko tu !!
Ze względów oczywistych - oszczędność, zdecydowałam się na zakup dwóch doładowań simplus 30 zł za kwote 2x21zł=42 zł.
Może i kwota nie jest olbrzymia, ale o to właśnie chodzi - koleś od niedzieli nie załadował mi konta, nie odpisuje na maile oraz na gg. Jest tam napisane do 24 godzin. Co mogę w tej sytuacje zrobić aby odzyskać pieniądze? Czy warto w ogóle zawracać sobie głowę policją? Oczywiście posiadam dowód zakupu - potwierdzenie przelania pieniędzy na konto bankowe.
Pozdrawiam,
Monika

Ostatnia edycja:
Można zgłosić na Policję, bo jeśli takich przypadków jest więcej to dobrze jest namierzyć sprawcę... będzie 1000 takich jak Pani i się sumka niezła uzbiera. Oczywiście może się Pani domagać również doładowania za wskazną kwotę jeśli uda się Pani skontaktować z oferentem lub zwrot tego co Pani zapłaciła (łacznie z innymi kosztami jakie Pani poniosła - np opłata za przelew).

Dziękuję za odpowiedź. A czy zanim zgłoszę na policję mogę jeszcze jakoś go postraszyć? jakieś argumenty prawne? dodam, że dziś zostałam zablokowana przez gg dopominając się o swoje doładowania.
Monika

Ostatnia edycja:
Nie wywiązanie się z zobowiązania - art. 471 Kodeksu Cywilnego

Powrót