doładowanie telefonu z abonamentu

• Autor wątku Autor wątku Abcdasd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

Abcdasd

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam. Dostałam niedawno fakturę za telefon od playa. Podana kwota jest o 150 zl za duża. Po zgłoszeniu reklamacji okazało się ze ktoś doladowal sobie telefon na kartę z mojego konta na play24. Co w takiej sytuacji najlepiej zrobić? Play jedynie potwierdził ze tego dokonano i każe mi zapłacić. Znam jedynie dzień transakcji i numer doladowanego konta. Proszę o rady :)

Chodzi o konto dające dostęp do abonamentu w telefonii komórkowej. Daje możliwość zmian w abonamencie i między innymi doładowania komuś telefonuna kartę. Ktoś najwyraźniej włamał się na moje konto i doladowal sobie telefon

Jesteś pewny, że nikomu nie udostępniałeś hasła, ewentualnie nie masz zapisanego w domowym, czy firmowym komputerze w ten sposób, że można się zalogować bez jego wpisywania ?

Jestem zalogowana jedynie na własnym domowym komputerze i własnym telefonie do którego nikt nie ma dostepu

Cóż, pozostaje udać się na policję. Zapłacić będziesz musiała. Jeśli sprawca zostanie odnaleziony (co raczej jest wątpliwe), będzie zobowiązany do naprawienia szkody, czyli zwrotu pieniędzy za doładowanie.
Ewentualnie roszczenie wobec doładowanego o bezpodstawne wzbogacenie.

Ostatnia edycja:
Powrót