Dom "nielegalny"?

• Autor wątku Autor wątku EwkaChM
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

EwkaChM

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
21
Napisałam post "Dom piętrowy bez piętra" jednak niestety od nikogo nie dostałam żadnej rady. Sytuacja wygląda tak: mieszkam w domu "jednorodzinnym" jak wynika z planu domu. Ale piętro isnieje i ja wraz z mężem remontujemy piętro. Papierów na istnienie piętra nie mam i nie widziałam. Teściowa twierdzi, że komisja z Urzędu Miasta ładnych parę lat temu zatwierdziła istnienie piętra. Wątpie w to, ponieważ moja teściowa (właściciel domu) nie opłaca piętra lecz sam parter, gdyż jak sama twierdzi nie ma takiego obowiązku opłacania, skoro na piętrze jeszcze nikt nie mieszka.Proszę o pomoc. Co zrobić w takiej sytuacji???

naslać na nią nadzór budowlany... :) czyżby samowola budowlana? moze i Policja moglaby sie tym zainteresować...:)

nie mam domu więc nie wiem gdzie sie oplaca opłaty za dom- domniemuję że w gminie... więc nie opłacajac tego pietra doprowadza do niekorzystnego rozporzadzenia mieniem Gminę...:)

Dziękuję bardzo, ale ani nadzoru ani policji nie chcę... :D A zresztą to dom teściowej.Tyle że ona kiedyś "przeminie" a dom,możliwe, że zostanie przepisany na mojego synka, więc on by miał lub mógłby mieć potem nieprzyjemności, a to już mnie nie śmieszy wcale :roll:
Fakt faktem dziękuję za zainteresowanie sprawą...i dyskrecja by się przydała, bo jeszcze bez domu zostanę :(
Pozdrawiam

czy warto więc remontować piętro, skoro na papierze go niema?PROSZĘ O POMOC!!!

A jeśli to nie samowola?A co w przypadku jeśli dom był budowany ok 30 lat temu,czy po śmierci właściciela spatkobierca będzie odpowiadał za plany domu, a raczej braki w planach?

Powrót