Domek holenderski zwrot

• Autor wątku Autor wątku scalak4
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

scalak4

Użytkownik
Odpowiedzi
60
Witam. 3 dni temu kupiłem domek holenderski. Według opisu na ulotce i słowom sprzedawcy miał być on całoroczny. Lecz niestety przy temperarurze -1 nie da sie w nim funkcjonować. Czy mam prawo do zwrotu towaru? Sprzedający chciał zaniżyc kwotę na fakturze, lecz sie nie zgodziłem. Więc posiadam faktue z pełną kwotą.

Domek był kupiony z placu od firmy, która zajmuje ich sprzedażą. Przy kazdym domku znajdowała sie karta z informacjami takimi jak wyposażenie. Tam była informacja ze domek jest całoroczny. Czy istnieje takie prawo że klijent może zwrócic towar który nie spełnia jego oczekiwań?

Nie ma nawet 18 przy maksymalnie nastawionym ogrzewaniu.

Nie ma norm mowiacych o tym co oznacza "caloroczny". Dla niektorych 18 stopni to calkiem niezle.

Czyli jako konsument nie mam prawa do zwrotu zakupionego towaru posiadając fakture zakupu, skoro zakupiony towar, czyli w tym przypadku domek holenderski nie spełnia moich oczekiwań.

Nie było. Był tylko napis że domek jest całoroczny czyli nadający sie do zamieszkania przez cały rok. Niestety to nie prawda. Kiedy można zwrócić towar w takim przypadku? Skoro już kupiłem to nie ma odwrotu?

nie ma odwrotu. W Polsce wszystko trzeba sprawdzać przed kupnem.
Teoretycznie może jakieś możliwości by były. Praktycznie nie ma szans na zwrot.

opania napisał:
Teoretycznie może jakieś możliwości by były.

Jakie? Prosze o odpowiedz gdyż nie wiem którą drogą iść. Czy jest sens ubiegać się o zwrot, czy może lepiej zająć sie docieplaniem domku i darować sobie.

zwrotu nie ale mozesz skorzystac z rekojmi i reklamowac jesli uznasz to za stosowne

scalak4 napisał:
Czy jest sens ubiegać się o zwrot, czy może lepiej zająć sie docieplaniem domku i darować sobie.

zajmij się docieplaniem. Pamiętaj na przyszłość żeby wcześniej sprawdzać wszystko co kupujesz. Po kupnie nie ma opcji na zwrot. Zwrócić to w Polsce możesz np. koszulkę kupioną przez internet, ale nie używane auto, dom, jacht itp

opania napisał:
Zwrócić to w Polsce możesz np. koszulkę kupioną przez internet

Nie jest to prawda.
Często kupując towar przez internet nie ma możliwości jego zwrotu. Oczywiście mam na myśli firmy a nie osoby prywatne.

Powrót