B
Bitoto1
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 97
Żeby nie ujawniać konkretnie jakiej firmy dotyczy moja wątpliwość posłużę się analogicznym przykładem. Powiedzmy, że zarejestrowałem domenę oknailufty.pl i pod nazwą taką zamierzam prowadzić stronę, na której będzie można przeczytać o tym jakie są dostępne na rynku okna i lufty, jak je wybierać, montować, kupować oraz artykuły sponsorowane firm które zajmują się i produkcja okien i luftów oraz ich montażem u klientów oraz akcesoriami. Prowadzę stronę, a po jakimś czasie trafiam w sieci na stronę okna-lufty.pl na której działa sklep z akcesoriami do mycia i konserwacji okien, szybami itp. prowadzony przez firmę PHU Jan Kowalski Okna Lufty (strona i firma jest starsza niż moja) . Dodatkowo w sieci działa też strona firmy okno-luft.pl prowadzona przez firmę Okna, lufty-Nowak (jednoosobowa działalność). Na rynku działa też inną firma Okna i lufty sp. z o.o.
Jest więc kilka podmiotów i stron, które w nazwie mają kombinacje słów – nazw rodzajowych „okna” + „lufty”.
Czy zakładając nową stronę oknailufty.pl nie narażam się na proces/ roszczenia/ wezwanie do zaprzestania, lub zmiany nazwy strony przez firmy prowadzące działalność pod podobną nazwą, lub stronę o podobnej domenie?
Jest więc kilka podmiotów i stron, które w nazwie mają kombinacje słów – nazw rodzajowych „okna” + „lufty”.
Czy zakładając nową stronę oknailufty.pl nie narażam się na proces/ roszczenia/ wezwanie do zaprzestania, lub zmiany nazwy strony przez firmy prowadzące działalność pod podobną nazwą, lub stronę o podobnej domenie?