Domena Strony www

• Autor wątku Autor wątku slawiz
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

slawiz

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
10
Witam chciał bym zarejestrować domenę pod adresem americancs.pl lecz problem polega na tym że istnieje już strona pod adresem csamerican.com czy mogę mieć kłopoty gdy zarejestruje americancs.pl ?

Zależy od tego co umieścisz na tej domenie :)
Przez sam fakt rejestracji problemów mieć nie będziesz.

Pozdrawiam :cool:

Wszystko zależy jak na to spojrzeć, co będzie na danej stronie, a co jest na .com. Czy w domenie jest znak towarowy, jaki jest cel takiej rejestracji etc. W samej rejestracji domeny na chwilę obecną naruszenia nie widzę.

dokładnie to chcę założyć forum o popularnej grze counter strike, zauważyłem jeszcze że istnieje domena americancs.com czy jeśli zmieni się tylko com na pl a obie strony będą o innej tematyce mogę rejestrować swobodnie domenę ?

Ostatnia edycja:
Nie widzę przeciwwskazań na chwilę obecną.

W takim wypadku "śpij spokojnie" :)

Pozdrawiam :cool:

Czytałem ostatnio że google toczyło sprawę z gmail.pl i dlatego mam wątpliwości

Wiem że nie ale gmail.pl istniało wcześniej niż gmail.com

Podobieństwo domen to sprawa skomplikowana i zależy od wielu rzeczy. My tu możemy tylko teoretyzować na tym etapie. Jest wiele przypadków sporów o domenę, które niby są podobne a różnią się diametralnie, więc trzeba podchodzić do tego ze spokojem. Sprawa z gmail to po prostu jedna z głośniejszych.

Waszym zdaniem co mam zrobić poszukać innej domeny czy rejestrować americancs.pl ?

Powrót