Domena z nazwą brandu

• Autor wątku Autor wątku Balicuss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

Balicuss

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Cześć,

Jaki czas temu zakupiłem domenę z nazwą brandu firmy specjalizującej się w produkcji sprzętu telektronicznego. Firma nie była dostępna na polskim rynku, zakup był związany z myslą o podjęciu dystrybucji lub ewentualnym imporcie dobrej jakości sprzętu.
Temat dystrybucji został poruszony w centrali (za granicą), z informacją że pod tą domeną chciałbym rozpocząć sprzedaż. Jak się okazało, po ok 1,5miesiąca firma postanowiła wejść na Polski rynek, a dystrybucję przydzielili komuś innemu.

Przedstawiciel producenta w Polsce został pofinformowany o tym domenie i chęci zorganizowania sprzedaży jako autoryzowany partner. Nie przesłał wymogów co do wyglądu strony itp.
Dystrybutor tej firmy udostępnił masę plików loga, zdjęcia którymi poinformował aby się posiłkować.

Bazując na otrzymanych materiałach została zlecona do stworzenia strona internetowe w której jest użyte logo do którego dodano końcówkę "pl" oraz informacja nad nim że jest to sklep partnerski. Został równiez przesłany mail do przedstawiciela firmy z prośbą o weryfikację pod względem zgodności.

Dane mojej firmy podane są w regualminie, wszelkiach zakładkach. Ponadto zostałą również stworzona zakładka kto jest podmiotem realizującym naprawy serwisowe i w tej zakładce podane zostały dane dystrybutora w Polsce.

Bardzo istotne jest dla mnie dostosowanie do wymogów, tak abym jednak nie stracić czegoś w co zainwestowałem. Czy w powyżej sytuacji NASK może odebrać mi prawo do domeny ? dziękuje z góy za merytoryczne odpowiedzi!

Ostatnia edycja:
Powrót