domeny dysponowanie treścią

• Autor wątku Autor wątku Itayara
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
I

Itayara

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam. Jestem w trakcie rozwodu. W roku 2013 dostałam dofinansowanie z UP na otworzenie działalności gosp. zakupiłam z tych środków ploter laserowy za 20 tys złotych. Prokurator wydał nakaz małżonkowi wydania mi urządzenia. Sprawa toczyła się przez 3 mc. Została umożona ponieważ małżonek skutecznie ukrywa urządzenie. Choć w dalszym ciągu z niego korzysta prowadząc aukcje w internecie na odrębną działalność gospodarczą. Ploter był zakupiony tylko i wyłącznie na moją działalność gospodarczą. Mało tego. Kiedy policja była u niego z nakazem wydania urzadzenia powiedział że nie odda, bo to współwłasność, kiedy policja na podstawie nakazu prokuratora pokazała mu pismo, on zmienił swoją "strategię" twierdząc że jednak go nie ma i że pewnie to ja go mu ukradłam. To było 2 mc temu. Dziś żąda ode mnie żebym na dodatek spłaciła mu laser choć go dalej posiada.
Druga sprawa. Prowadze bloga i mam stronę internetową . Domeny sa zarejestrowane na niego. Nie mogę się doprosić o dokonanie cesji na moje dame, tak bym sama mogła opłacać domeny z tych stro internetowych. Cała treść i zdjęcia na tych stronach należą do mnie. Jakie mam prawo do domagania sie odzyskania domen i treści tych stron nawet jeśli miała bym je prowadzić pod inną domeną. Z powodu że są na niego blokuje mi działalność gospodarczą. Kilka razy złośliwie już wyłączył zablokował mi strony.
Kolejna sprawa
miałam maila w subdomenie ...subocz.pl
którego konta on był administratorem, nie świadoma byłam tego jakie ma uprawnienia on jako administrator. Nawet jak zmieniłam hasła na stronach internetowych i profilach społecznościowych on znał moje hasła, ponieważ jako administrator mogł swobodnie śledzić tresci i wszystkie maile jakie dostawałam i co robiłam. Skutecznie sie tym posługiwał. Na rozprawę skasował wszystkie wiadomości tak z maili i profili społecznościowych jakie do mnie pisał. Pisałam do supportu google z prośbą o odzyskanie danych, nie dostałam jednak żadnej informacji. Żądał ode mnie 100 zł za każdy dzień korzystania z maila, bo zablokował mi go wówczas gdy jeszcze nie miałam założonego innego maila a klienci których prowadziłam znali tylko ten mail. Jestem architektem wnętrz i dane oraz kontakty zostały mi zablokowane.
Spreparował terści rzekomo naszej korespondencji. Mam nie od odzyskania to co na prawde do mnie pisał. Nie mam jak udowodnić co naprawde pisał i jak mi groził.

Skutecznie inwigilował mnie przez internet . Jest informatykiem i programistą. Nie wiem co mam zrobić jakie mam prawa by móc normalnie prowadzić moją działalność. Chce mi zabrać dzieci ponieważ nie mam wystarczających dochodów, wynika to z tego ze właśnie blokuje mi moją działalność. Cała ta sytuacja wykańcza mnie psychicznie. Wiem że dzieci nie jest w stanie mi zabrać, ponieważ sąd już sie wypowiedział w tej kwesti. Jedyna rzecz jaka mógłby mi zrobić krzywdę. Związek małżenski był piekłem. Jak uciekłam z dziećmi powiedział że mnie zniszczy jak nie wrócę, skutecznie do tego dąży. Nie mam jak sie bronić, policja bezradnie rozkłada ręce, nie stać mnie na detektywa zeby ustalić miejsce plotera. Nie wiem jak odzyskać domeny i treść stron które prowadziłam.

Naprawdę nie wiem co mam robić prosze o pomoc.
Dziękuję za jakiekolwiek informacje czy mogę coś zrobić?

Powrót