Donos?Pozew?

• Autor wątku Autor wątku Katarzyna1983
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

Katarzyna1983

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Mam niemały problem z osobą mieszkająca nieopodal mnie.
Wielokrotnie notowany,stary kryminalista- zlodziej, paser,diler,damski bokser..Poznalismy sie zupełnie przypadkiem,a ja nabrałam sie tę jego "normalnosc" ktora całkiem niezle udawał.Naiwnosc moja nie znała granic.Nie sadziłam jednak ze jest zdolny do pewnych rzeczy. Chcialam zakonczyc te znajomosc on jednak nie pozwalał na to. Zaczal skutecznie zatruwac mi zycie. Dochodzilo do sytuacji kiedy balam sie wyjsc z domu i pracy, a wszystkie najobrazliwsze slowa jakie moglam sobie wyobrazic, moglam przeczytac w swojej skrzynce sms.. Całonocne telefony, smsy i wiadomosci na poczcie, z ktorych janosno wynikało jak zamierza mnie pobic-lub tez i zabic-bywało.
Sprawa ucichła,przestalam odpisywac zmienilam numer.
Ostatnio spotkalismy sie znowu jadAC w tramwaju.Udawał ze nic sie nie stało.
Od znajomych z osiedla wiem, ze szuka go policja.Wiem równiez ze ma zawiasy i odroczoną sprawe. Ten czlowiek zatruwa zycie mi i wszytkim dookoła...Jest bezkarny poniewaz zawsze udaje mu sie uciec.
Tymczasem wiem gdzie teraz "stacjonuje", mam jego aktualny numer telefonu oraz kilka zdjec.Czy jako anonimowa osoba mogę cos z tym zrobic?
Jak załatwic to najlepiej i dyskretnie, tak aby w koncu sprawiedxliwosci stalo sie za dosc.
Katarzuna S.

Dodam ze nie mam zadnych smsow na dowod aby zgłosci znecanie sie. Wolalabym załatwoc te sprawe w taki sposob aby dac "namiary" funkcjonariuszom.Zostanę wysmiana i odesłana do domu czy jednak mam jakies szanse na ich interwencje????
Czy na podstawie jego nowego numeru na karte moga cos zrobic?

Skoro wiesz że jest poszukiwany i znasz jego miejsce pobytu twoim obowiązkiem jest powiadomić odpowiednie oragny ... Policja w przeciwieństwie do (innych) urzędów mają obowiązek sprawdzić również anonimowe donosy.

w jaki spoksob zrobic to najbardziej dyskretnie???:mad: czy moge napisac maila pod adres miejskiej komendy u mnie w miescie???

Możesz wysłać pocztą.

Powrót