Dopłata do ceny biletu

• Autor wątku Autor wątku corek90
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

corek90

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam, 1 marca miała miejsce internetowa sprzedaż biletów na wydarzenie. Bilety były w rożnych cenach żalenie od puli. Pierwsza pula biletów była za 380, a druga za 490. Wiele osób w tym ja zakupiłem bilety za cenę 1 puli, płatność została zaakceptowana na co mam dowód od firmy który była pośrednikiem przy płatnościach. Po dwóch dniach otrzymałem maila, oto fragment:
Niezmiernie przykro nam jest jednak zawiadomić, iż wobec nieprzewidzianego i niezależnego od Organizatora Festiwalu zewnętrznego ataku na nasze serwery doszło do zakłóceń w funkcjonowaniu strony internetowej i całego procesu sprzedaży biletów, przez co Twoje zamówienie na zakup biletów zapisane zostało do puli biletów, które sprzedaliśmy już wcześniej, a Twój bilet wstępu został zakupiony i opłacony w niższej cenie aniżeli powinien.

W związku powyższym prosimy o uregulowanie, w terminie 3 dni od dnia otrzymania niniejszej informacji, różnicy w cenie pomiędzy ceną zapłaconą podczas składania zamówienia a rzeczywistą ceną zamówionych biletów wstępu, tj. kwotę 330 złotych. Link do dopłaty widoczny jest w panelu biletowym po zalogowaniu na stronie.

Dopłata jest warunkiem koniecznym do dalszej poprawnej weryfikacji zamówienia. Niestety brak wpłaty skutkować będzie anulowaniem zamówienia i zwrotem wcześniej dokonanej wpłaty.
W myśl prawa i regulaminu organizatora
II. Zawarcie umowy
1. Sprzedawcą Biletów wstępu w Serwisie jest Organizator.
2. Umowa sprzedaży pomiędzy Użytkownikiem a Organizatorem zostaje zawarta w momencie zapłaty pełnej ceny Biletu przez Użytkownika i otrzymania potwierdzenia zakupu Biletu wstępu na adres poczty elektronicznej Użytkownika.
3. Przez zapłatę ceny biletu należy rozumieć, w zależności od wybranego przez Użytkownika sposobu zapłaty, zaksięgowanie wpłaty ceny sprzedaży na rachunku bankowym PayU lub PayPal należącym do Sprzedawcy lub na rachunku bankowym Organizatora (w przypadku zapłaty w formie ratalnej).
4. Sprzedawca zastrzega, iż bilety wstępu dostępne są do wyczerpania zapasów.
Czy to przypadkiem nie jest rażące łamanie praw konsumenta? Gdyż z tego co mi wiadomo po akceptowaniu płatności, umowa zostaje zawarta i w myśl prawa warunki mogą być jedynie zmienione tylko gdy zaakceptują to obie strony.

Powrót