Doplaty do remontow Spoldzielni Mieszkaniowej

• Autor wątku Autor wątku BRAT_CHOMIKA
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

BRAT_CHOMIKA

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam

Dostalem w dniu dzisiejszym pismo ze Spoldzielni Mieszkaniowej w ktorym dowiaduje sie:

W imieniu Fordonskiej Spoldzielni Mieszkaniowej w Bydgoszczy informuje, ze poniewaz nie przystapili panstwo do spoldzielni w charakterze jej czlonka po nabyciu prawa do lokalu itp....

Obciązeni beda panstwo calkowitymi kosztami remontow nieruchomosci, mienia wspolnego osiedla i ogolnego spoldzielni przypadajacymi proporcjonalnie na Panstwa lokal.

w dalszym ciagu wyliczenia planowanych remontow i i plan wydadkow na nieruchomosc.

Planowane wydatki przypadajace na Panstwa Mieszkanie wyniosa 116.68zl.

Moje pytanie jest nastepujace:

Co miesiac place spoldzielni remontowe wliczone do czynszu, chce czy nie chce place. a teraz dostaje pismo ze bede musial jeszcze zaplacic za remonty dodatkowa kase. Rownie dobrze moga napisac ze beda wymieniac okna sasiadom a ja mam im je zrefundowac w kwocie np 10000zl. Czy spoldzielnia moze planowac wydatki wieksze niz ma fundusz rzadajac od jej nie czlonkow doplaty? Niejako jest to jak by mszczenie sie ze nie chce przystapic do czlonkostwa spoldzielni. bo wyraznie jest napisane ze doplacam gdyz nie jestem czlonkiem spoldzielni.

Dlaczego jestem karany za wlasne zdanie i ze nie chce byc czlonkiem spoldzielni. Nie dosc ze wiecej place za mieszkanie z tego powodu?

Powrót