Doposażane stanowisko z Powiatowego Urzędu Pracy

• Autor wątku Autor wątku sss001
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sss001

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam,
moja sprawa jest nieco skomplikowana, ale postaram się ją przybliżyć w miarę logiczny sposób. Mój pracodawca zaproponował mi umowę o pracę, jednak z refundacji ze swojego powiatowego Urzędu Pracy. Nie wiele myśląc, zgodziłam się i podjęłam wszystkie potrzebne kroki, aby móc z tego skorzystać.
Miałam adres zameldowania w innym województwie, więc wymeldowałam się (aktualnie nie posiadam, żadnego meldunku) i napisałam w PUP-ie oświadczenie o tym, że moje życie prywatne toczy się na terenie danej gminy.
Teraz jednak, okazuje się, że jestem w ciąży, bez meldunku moje dziecko również nie ma meldunku, a na w moim obecnym mieszkaniu nie mam możliwości się zameldować (brak zgody właściciela), więc chcę poprosić o to moich rodziców bądź teściową.
Czy w przypadku zameldowania w innym województwie, a podjęcie pracy w innym województwie i to na refundacji stanowiska z doposażenia poskutkuje zwolnieniem mnie z pracy bądź innymi konsekwencjami?
Dziękuję serdecznie za odpowiedź!

sss001 napisał:
Mój pracodawca zaproponował mi umowę o pracę, jednak z refundacji ze swojego powiatowego Urzędu Pracy. Nie wiele myśląc, zgodziłam się i podjęłam wszystkie potrzebne kroki, aby móc z tego skorzystać.
Nadal u niego pracujesz?

Tak, jestem zatrudniona od 23.06.2016 do 31.01.2017.

I jednocześnie jesteś zarejestrowana w UP? Czyli pracujesz na czarno?

Ag_Maz napisał:
I jednocześnie jesteś zarejestrowana w UP? Czyli pracujesz na czarno?

Nie, nie pracuję na czarno. Zarejestrowałam się w odpowiednim PUP i poprosiłam o skierowanie do mojego aktualnego pracodawcy. Wypełniłam wszystkie dokumenty i dostałam umowę o pracę na pół roku. Z PUP jestem wyrejestrowana przez podjęcie pracy. Także z PUP-em nie łączy mnie nic, a z moim pracodawcą umowa o pracę, ale z doposażenia PUP-u.

Ostatnia edycja:
rozapcp napisał:

Jeżeli moja ciąża będzie przebiegała poprawnie, to będę chciała wrócić do swojego rodzinnego miasta (w innym województwie), także nie chcę meldować się na swoim aktualnym adresie, ale tak, umowę najmu mam. Poza tym, w dość dobrych stosunkach żyjemy z właścicielem, także nie chciała bym takiego świństwa jej robić, ale dziękuję za informację, może w przyszłości się przyda :)

Powrót