Dopuszczenie do matury

• Autor wątku Autor wątku kommek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kommek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Cześć, mój problem polega na tym, że moja nauczycielka od j.polskiego grozi, że nie dopuści mnie do matury. Moja sytuacja wydaję się, że jest na tyle spokojna, ponieważ miałem 3 na koniec zeszłego semestru. Pytanie moje, czy mając 1 w tym semestrze może mnie nie dopuścić do matury? Ocena roczna to z średniej będzie 2. Czy gdyby nauczycielka specjalnie nie chciała mnie dopuścić, to warto odwołać się wtedy do kuratorium? Z góry dzięki!

Jak sobie wyobrazasz dopuszczenie do matury jezeli nie potrafisz nic z obecnego semstru? Zapoznales sie z regulaminem/statutem szkolnym?

Potrafię o tyle, że na razie moja średnia z przedmiotu to 3. Z rozprawek, które piszę też dostaje zazwyczaj powyżej 50%. Jedyny problem to, że według nauczycielki nie przykładam się do przedmiotu. I wystawia mi 1 za aktywność na lekcji i ciągle powtarza, że nie zostanę dopuszczony do matury

Ocena semestralna nie ma żadnego znaczenia. Zaliczenie przedmiotu otrzymuje się na koniec roku szkolnego. Jeżeli nauczyciel wystawi ci ocenę niedostateczną z przedmiotu (tutaj sprawdz wewnątrzszkolny i przedmiotowy system oceniania panujący w twojej szkole, czy może) to nie będziesz mógł podejść do matury, bo do tego wymagane jest absolutorium. Osobiście nie polecam iść na noże z nauczycielem w klasie maturalnej. Miesiąc masz do zakończenia szkoły, zepnij się, schowaj dumę i bute w kieszeń. Dużo lepiej na tym wyjdziesz.

Ostatnia edycja:
Powrót