K
kyotek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
Sprawa wygląda tak: kupowalismy samochód, przy odbieraniu papierów był młyn, komis, duży ruch itp, byliśmy zadowoleni bo w ostatniej chwili negocjacji dostaliśmy sporą zniżkę. Przelewałem na miejscu, z komputera komisowego - stresowałem się czy nie wykradnie mi hasła itp. Na samym koncu dostajemy FV i eee? dlaczego jest tu tylko załóżmy 15k jak właśnie zapłaciłem przelewem 20k? Odpowiedź: No bo wartośc auta to 15k, tu prosze zoabczyc - dokumenty zakupowe - prosze, jest 11k, 4k marży. No dobra a co z 5k? A to są marże komisu, koszty sprowadzania i rejestracji itp. No to ok, to tego i tak nie rozliczymy (kupowalismy na firme) wiec odpuściłem. Sprawa zamknieta.
Dziś jednak okaząło się że w obec komisu prowadzone jest postepowanie, że przekrecali spore kwoty na Vat wystawiajac wlasnie tak zanizone faktury. Mam dostarczyc wszelkie informacjie policji. I tak zamierzam zrobić - podać dane, nazwiska, potwierdzenie przelewu itp. I teraz moje pytanie: czy moja głupota w chwili kupowania auta może się skonczyć jakąś karą dla mnie? Proszę o rady.
Dodam że zawsze biore FV takie ile płace i nie raz ise już o to kłóciłem, ale ten jedn raz odpuściłem - cieszyłem się już samochodu i załatwonej sprawy... przestroga na przyszłość.
Dziś jednak okaząło się że w obec komisu prowadzone jest postepowanie, że przekrecali spore kwoty na Vat wystawiajac wlasnie tak zanizone faktury. Mam dostarczyc wszelkie informacjie policji. I tak zamierzam zrobić - podać dane, nazwiska, potwierdzenie przelewu itp. I teraz moje pytanie: czy moja głupota w chwili kupowania auta może się skonczyć jakąś karą dla mnie? Proszę o rady.
Dodam że zawsze biore FV takie ile płace i nie raz ise już o to kłóciłem, ale ten jedn raz odpuściłem - cieszyłem się już samochodu i załatwonej sprawy... przestroga na przyszłość.