C
Cugar
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 34
Witam. Proszę od pomoc. Od około 3 miesięcy nie mam w domu internetu. Posiadam internet radiowy "do 600 kb/s" w technologii 2,4 Ghz u operatora System-Net z Oświęcimia. Awarię zgłosiłem od razu. Serwis się zjawił i stwierdzili uszkodzony router. Wymienili router, jednak bez efektu. Po tygodniu wrócili, założyli z powrotem stary router i obiecali że założą mi internet 5Ghz. Było to około 1 czerwca. Do tej pory się nie zjawili, a na moje telefony albo nie odpowiadają albo tłumaczą się brakiem czasu, albo obiecują że przyjadą i nie przyjeżdżają. Zgłosiłem się w końcu do szefa z zamiarem rozwiązania umowy. Ten mi jednak powiedział że jeśli chcę rozwiązać umowę muszę mu wysłać listem poleconym rezygnację. Nie chce ze mną rozwiązać umowy za porozumieniem stron twierdząc że to ja nie chcę czekać na naprawę internetu. Nie mam innej możliwości odbioru internetu jak tylko z tej firmy, lub mobilny. Chciałbym skutecznie rozwiązać z tą firmą umowę. Proszę o radę jak to zrobić, czy wysłanie rezygnacji wszystko załatwi, bo wg umowy za wcześniejszą rezygnację muszę zapłacić. Zaznaczam że od czerwca nie płacę za internet (no bo za co), gdyż szef sam nie kazał płacić.