dot. kaucji

• Autor wątku Autor wątku mag24da
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

mag24da

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
8
Witam, mam pytanie a mianowicie chodzi mi o kaucje.Brat od 10 miesiecy przebywa w areszcie sledczym i zlozyl wniosek dotyczacy zwolnienia za kaucje(wniosek zlozyl juz dawnoooo), wczoraj dostal faxem ze dzis odbedzie sie narada dotyczaca zmiany srodka zapobiegawczego na wniosek ktory brat zlozyl. Czy jest szansa ze zostanie uchylony mu areszt??i ile taka kaucja moze wynosic ??Prosze o odpowiedz. Dziekuje

czy jest tutaj osoba, ktora moze odpowiedziec mi na nurtujace mnie pytania dot.kaucjii??Prosze pomozcie

Oczywiście, ze jest mozliwość wyjscia za kaucja.
Niestety nie ma chyba dokładnej kwoty kaucji, róznie to jest. jedni płaca 10 tyś. inni zaś 3 tyś. Nie wiem od czego to zalezy. napewno wypowie sie ten kto wie dokładniej na ten temat.

Prawidłowo wysokość kaucji wylicza się w zależności od sytuacji majątkowej podejrzanego i charakteru popełnionego czynu. Mój mąż miał poważne zarzuty a miał 2 tys kaucji innej dziewczyny mąż nie miał poważnych zarzutów a wyszedł za 10 tys. Na to nie ma reguły. Ja po prostu targowałam się z prokuratorem bo nie miałam więcej i poszedł mi na rękę.

Dziekuje za odpwiedzi. Brat jest pomawiany przez jedna osobę o handel narkotykami.Przed zatrzymaniem pracowal na umowe zlecenie i w dniu w ktorym go zatrzymali mial podpisac umowe o prace wiec nie wiem jak mu wylicza wysokosc kaucji jesli uznaja ze moze wyjsc za poreczeniem majatkowym.Jezeli chodzi o zarzuty to ma tylko zarzut wprowadzenia do obiegu narkotykow ale jesli chodzi o paragraf to nie wiem jaki jest temu przypisany. Jest nieslusznie pomawiany i sie do niczego nie przyznaje bo nic nie zrobil. a ten co go pomawia caly czas co miesza. prosze o komentarze. pozdrawiam

To pewnie art 56 ust o przeciwdziałaniu narkomanii.Hmm znam ten ból tylko że pomawiany jest mój mąż. Mają zeznania jednej osoby i zero dowodów a podejrzanych jest 14 bo mój ma jeszcze udział w grupie.Za narkotyki grozi do 8 albo do 10 lat pozbawienia wolności zależy który paragraf a w przypadkach mniejszej wagi chyba do roku.
Na luźną rozmowę zapraszam na temat wolny

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót