dotacja z PUP a wyjazd za granice

• Autor wątku Autor wątku Scarlettt
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Scarlettt

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Witam,

od stycznia prowadzę działalność gospodarczą. Chciałabym wyjechac za granicę we wrzesniu lub w październiku na kilka miesięcy np do marca. Wiem ze nie mogę podjąc zatrudnienia, ale czy mogę świadczyć te same usługi za granicą co w Polsce rejestrując swoją firmę również tam? Pytałam dzis o to kobiety w PUP ale na kazde moje pytanie stwierdzały "może Pani". Powiedziały mi że wyjechac mogę, płacac oczywiscie Zusy i inne podatki, pisemnie informując o wyjezdzie PUP. Czy to prawda? Nie chce pozniej oddawac dotacji z odsetkami...

Nie znamy zapisów Twojej umowy z PUP-em, także trudno tutaj cokolwiek jednoznacznie stwierdzić.
Scarlettt napisał:
Czy to prawda? Nie chce pozniej oddawac dotacji z odsetkami...
Aby mieć 100% pewności należy to pytanie zadać swojemu PUP. Jeśli nie jesteś przekonana czy Panie ustnie właściwie Cię poinformowały, zrób to na piśmie i tą też drogą poproś o odpowiedź.

zona ma 64 lata otrzymuje emeryture od 10 lat za przekazanie nastepcy gospodarstwa nastepnie wyjechali my za chlebem do hiszpani 8 lat przepracowala na pol etatu /jako pomoc kuchenna na zlewozmywaku/ zarabiala po 600 eur obecnie ja zwolnili i jest na bezrobociu przyznali jej 14 miesiecy bezrobocia pol roku po 500 eur i nasteone po 250 eur .teraz nie wiemy czy emeryture w polsce musi zawiesic czy tez nie , boimy sie i tak w naszej ciezkiej sytuacji ze popelnimy jakies wykroczenie ,prosze pomozcie
grzegorz ibarbara

Powrót