Dotacja z Urzędu Pracy na stronę internetową

• Autor wątku Autor wątku lukaslxx
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukaslxx

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Dzień dobry,
chciałbym złożyć wniosek do urzędu pracy o przyznanie jednorazowo środków na podjęcie działalności gospodarczej, a dokładniej na portal internetowy, z którego dochód pochodziłby z reklam. Niestety w regulaminie przyznawania dotacji zaznaczone jest, że na zakup usług i materiałów reklamowych mogę przeznaczyć jedynie do 10% wnioskowanego dofinansowania, a 100% dofinansowania mogę przeznaczyć tylko na zakup środków trwałych, urządzeń, maszyn, wyposażenia niezbędnego do podjęcia działalności gospodarczej. Czy zakupienie skryptu strony internetowej można zakwalifikować jako zakup środków trwałych?

Biorąc pod uwagę regulamin danego PUP obawiam się, że to pytanie powinien Pan zadać pracownikom swojego PUP. Na forum jedynie możemy się wypowiedzieć "co się nam wydaje", ale to nie my będziemy oceniać Pana wniosek.

No właśnie rozmawiałem na ten temat z panią z UP z działu dotacji, ale niestety nie wiedziała o czym mówię.

Ale to jednak Pani "od dotacji" będzie analizować Pana wniosek.
Zatem proponuję szczegółowo uzasadnić we wniosku celowość wykupienia skryptu strony internetowej ze środków pozyskanych z PUP pod kątem planowanej działalności.
Zawsze to zwiększy Pana szanse na uzyskanie dotacji.

Powrót