Dotacje z Urzędu Pracy

• Autor wątku Autor wątku darkangel84
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

darkangel84

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam
To mój pierwszy post, więc nie jestem pewny czy w dobrym dziale pisze. Mam takie pytanie : jeśli moja siostra wzieła dotacje na otwarcie własnej działalności z Urzędu Pracy to czy w razie niepowodzenia ( jeśli nie utrzyma działalności na rynku przez rok musi zwrócić całość dotacji) i jeśli ona nie bedzie chciała spłacić tej dotacji to czy ja jako brart lub ktoś z mojej rodziny (rodzice, wujostwo itp.) może zostać zmuszony przez państwo do spłacenia "długu" mojej siostry?? I czy jest na to jakaś konkretna ustawa albo coś w tym stylu?? Nie wiem czy nie za bardzo zakręciłem, ale starałem się jak najprościej to opisać. Bardzo proszę o odpowiedź na moje pytanie.

Bez obaw nikt z rodziny nie będzie musiał zwracać tej sumy.

ok wielkie dzięki. A moge się zapytać jak bardzo jesteś tego pewien??

A czy udzielając owej dotacji nie ustanowiono żadnego zabezpieczenia (np. poręczyciele)?

witam
Sama dostalam taka dotacje ,musialam mec 2 poreczycieli ktorzy w razie mojego poslizgu splaca dotacje .wiec siostra z pewnoscia tez musiala miec poreczycieli bo bez tego nie udzuela dotacji chyba ze inne zasady ma urzad. mi juz rok minal wystarczy ze co miesiac siostra oplaca ten nizszy zus i bexzie ok bo nie musi dokumentowac swoich dochodow itd. wiec powodzenia

Powrót