Dowód wpłaty...

• Autor wątku Autor wątku jarek5235
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jarek5235

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Dowód wpłaty...
W czerwcu tego roku wypowiedziałem umowę usługi mojemu usługodawcy na Radiowy dostęp do Internetu. Umowa była zawarta początkiem 2005r i trwała do czerwca 2007r.
Warunkiem wypowiedzenia umowy było uregulowanie salda , które to wynosiło 115 zł, które to uregulowałem i zgodnie z umową została ona rozwiązana.
Nagle w październiku tego roku dostałem ostateczne przed sądowe wezwanie do zapłaty kwoty 650zł za rok 2005r i 2006r.
Zobowiązanie to powstało w sposób sztuczny, nie jest możliwym, ażebym nie regulował należności za prawie cały czas trwania umowy.
Pytanie Moje dotyczy jak długo powinienem przetrzymywać dowody wpłat, jak również co zrobić w przypadku ich zagubienia?
Przypominam iż posiadam tylko nieliczne wpłaty.

Dowody wpłaty należy trzymać do os........j (=np. ostatecznej) 8) śmierci bo nie wiadomo kiedy mogą się przydać. Niestety kwestia udowodnienia, że dokonał Pan wpłat leży po Pana stronie. Nie wiele przychodzi mi na myśl. Jeżeli jest Pan pewien że dokonał Pan wpłat to w trakcie toczącej się rozprawy może Pan wystąpić z wnioskiem do sądu o przeprowadzenie dowodu z wpływów wpłat na konto (na kóre Pan też płacił) usługodawcy. Sąd ma chyba takie uprawnienia aby wystąpić do Banku o taką informację.

[cytat="SlawkoBoy"] Sąd ma chyba takie uprawnienia aby wystąpić do Banku o taką informację.[/cytat]

Ma.

Powrót