dowóz leków

• Autor wątku Autor wątku torm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

torm

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
22
jestem właścicielem apteki, i chciałbym zacząć prowadzić dowóz leków do klienta, jednakże nie spotkałem się jeszcze z taką praktyką i chciałbym wiedzieć czy nie ma żadnych zastrzeżen prawnych. Oczywiście kierowca nie byłby farmaceutą, proszę o odpowiedź i z góry dziękuję.

zapomniałem dodać, że chodzi tu o dowóz na telefon, klient dzwoni, zamawia lek, apteka wydaje lek kierowcy razem z paragonem kierowca zawozi lek, kasuje pieniądze po czym wraca do apteki.

A co z lekami wydawanymi tylko na receptę?

w takim przypadku chciałem to rozwiązać w następujący sposób... kierowca jedzie do klienta po receptę, wraca z nią do apteki i tam na jej podstawie wydawany jest lek

Nie wnikam w przepisy farmaceutyczne, ale pomysł mi osobiście podoba się.

mi też się podoba:) ale bez znajomości przepisów nic nie ździałam, może ktoś inny zna odpowiedź na moje pytanie?

Wg. mnie nie powinno być żadnego problemu. To jest tak samo jak z pizzą :) Ale jednak radziłbym się skontaktować z jakimś prawnikiem żebyś miał pewność.

[cytat="Akira":21zcepu2] Ale jednak radziłbym się skontaktować z jakimś prawnikiem żebyś miał pewność.[/cytat:21zcepu2]
Czyżby Pan nie zauważył, że to jest forum prawne i prawników tu nie brakuje?

Natomiast co do dowozu leków do domu pacjenta, to w Polsce już wiele aptek to prowadzi.
Szczegółowe informacje można znaleźć na stronach farmaceutycznych.
Ze świadczeniem takiej usługi przez aptekę nie powinno być żadnego kłopotu, tak jak z całodobowymi dyżurami.

Powrót