Dowóz niepełnosprawnego dziecka do szkoły

• Autor wątku Autor wątku sssrobka
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

sssrobka

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
1
Potrzebuję porady.
Składałam wniosek do gminy o dowóz niepełnosprawnego syna do szkoły w innym mieście (30 km od naszego miejsca zamieszkania). Dostałam odpowiedź telefoniczną że na tej trasie gmina nie dowozi i mogą mi zwrócić koszt dojazdów (nie interesuje mnie to). Poprosiłam o odpowiedź na piśmie. Po kilku dniach dostałam pismo:
"W nawiązaniu do Pani pisma z dn.... o dowożenie syna do ww. ośrodka uprzejmię informuję, że na podstawie złożonych dokumentów nie ma możliwości rozpatrzenia Pani wniosku. Trudno jest ustalić miejsce zamieszkania Wiktora Krasowskieo gdyż na orzeczeniu o potrzebie kształcenia specjalnego jest to ul. Westerplatte w Łapach, a w orzeczeniu o niepełnosprawności adres zamieszkania to Kamińskie Wiktory położone w gminie Poświętne.
Ponadto w ewidencji uczniów prowadzonej przez szkoły podstawowe należące do gminy Łapy są ujęci wszyscy uczniowie, którzy zamieszkują gminę Łapy i podlegają obowiązkowi szkolnemu, uczeń Wiktor Krasowski nie występuje.
W związku z powyższym nie ma podstaw do rozpatrzenia Pani wniosku"

Mieszkamy w mieście w którym ubiegam się dowóz syna, zameldowany jest w innej gminie (ale to nie powinno mieć znaczenia). Od ubiegłego roku uczęszcza do szkoły (szkoła podstawowa klasa 5) w innym mieście (innej gminie), wcześniejsze lata uczęszczał do szkoły w naszym miejscu zamieszkania.
Jak odnieść się do tego pisma, szczególnie do ostatniego zdania?
Jak to wszystko ugryźć?

Ostatnia edycja:
Powrót