Dozur elektroniczny sad penitencjarny a doprowadzenie do zakładu karnego

• Autor wątku Autor wątku Mx93
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mx93

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
Witam mam takie pytanie dostałem wyrok 4mc pozbawienia wolności z czego Zostało mi zaliczone 7dni aresztu czyli zostalo 3 miesiące i 3 tygodnie złożyłem wniosek o dozur elektroniczny I o wstrzymanie wykonania do czasu rozpatrzenia wniosku o dozur do sądu penitencjarnego w mojej okolicy lecz został odrzucony termin posiedzenia o dozur jest 5tego września lecz myślę że na dniach pojawi się policja w celu doprowadzenia z tad pytanie co się stanie z tym terminem o dozur jak już będę w zagładzie i co z tymi wszystkimi pomiarami opinią kuratora itp babka w sadzie powiedziala mi przez telefon że niby mam zadzwonić do nich z zakładu i powiedzieć gdzie jestem i że oni prześlą wszystko właśnie tam i że być może nawed sprawa będzie szybciej niż tego września lecz jakoś im nie wierzę zastanawiałem się czy się może nie ukrywac do czasu rozprawy we wrześniu czy to nie wpłynie negatywnie na postanowienie czy poprostu dac się doprowadzić i czekać na posiedzenie w zakładzie karnym tak jak ona mówiła bo niby do 4msc decyduje zaklad karny proszę o jakieś informacje jak to działa i ile czasu bym miał spędzić w zakładzie zanim by się coś ruszyło

Zadaj pytanie jeszcze raz z uwzględnieniem zasad ortografii i interpunkcji w języku polskim. Pisanie zdania z błędami i jednym ciągiem powoduje, że nic nie można z tego zrozumieć.

ile czasu bym miał spędzić w zakładzie zanim by się coś ruszyło
ciężko powiedzieć, zależy od wielu czynników.

Generalnie powinno być tak, że Twój wniosek o sde powinien być rozpatrzony w terminie do 30 dni, niezależnie od tego czy jesteś na wolności czy w zk.
Jednakże, scenariusze mogą być różne i wpłynąć na czas oczekiwania na rozstrzygnięcie.
Być może Sąd zdąży rozpatrzyć Twój wniosek przed osadzeniem.
Być może rozpatrzy go po Twoim osadzeniu.
Być może po osadzeniu zostaniesz przetransportowany do ZK na drugi koniec PL i sprawa będzie musiała zostać przekazana do właściwego SO.

W moim przypadku jest tak ze od daty której dostałem wezwanie na rozprawę o bransoletę mija 2miesiace i tydzień a nie jest tak że jak jest wyrok do 4 miesięcy to nie rozpatrzą tego w zakładzie karnym? czy trzeba by było po osadzeniu ponawiać wniosek i wszystko by musieli zlecić od nowa czyli pomiary opinie kuratora itp

I czy warto się ukrywac do czasu rozprawy czy lepiej wstawić się dobrowolnie czy ukrywanie wpłynie jakoś negatywnie na decyzje

Powrót