D
Darchitek
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Dzień dobry, jestem na etapie zakupu działki, która została wydzielona na mocy decyzji podziałowej, w której to wraz z podziałem terenu wydzielono kawałek działki na potrzeby poszerzenia drogi publicznej, gminnej. Na mocy tej decyzji gmina stała się właścicielem również działki wydzielonej na potrzeby poszerzenia drogi... Niby wszystko ok ale gmina nie zgłosiła tego faktu i niestety w księgach wieczystych nie widnieje jako właściciel tegoż kawałka ziemi. Oczywiście przedmiotowy pas dzieli działkę, która jestem zainteresowany od drogi publicznej.
Jakby tego było mało dzielący działki sprzedał udziały w JUŻ NIE SWOJEJ DZIAŁCE (pasie drogi) innemu kupującemu, który kupował działkę na kredyt i bank wpisał hipotekę na drogę gminną....
Mam pismo z gminy, która zaświadczą, że jest właścicielem również tego pasa ziemi ale nie mogę podjąć uchwały aby działka stała się droga publiczną z uwagi na wpisaną hipotekę...
Czy uważacie że mogą wystąpić potencjalne problemy z pozwoleniem na budowę?
Jakby tego było mało dzielący działki sprzedał udziały w JUŻ NIE SWOJEJ DZIAŁCE (pasie drogi) innemu kupującemu, który kupował działkę na kredyt i bank wpisał hipotekę na drogę gminną....
Mam pismo z gminy, która zaświadczą, że jest właścicielem również tego pasa ziemi ale nie mogę podjąć uchwały aby działka stała się droga publiczną z uwagi na wpisaną hipotekę...
Czy uważacie że mogą wystąpić potencjalne problemy z pozwoleniem na budowę?
Ostatnia edycja: