Druga reklamacja aparatu cyfrowego

• Autor wątku Autor wątku lukcio34
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukcio34

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
13
05.05.2017 po raz drugi reklamowałem w jednym ze sklepów RTV Euro AGD aparat cyfrowy,bo po pierwszej reklamacji nadal była wada jaka już reklamowałem(szum który słychać przy odtwarzaniu filmów wideo nagranych aparatem). Jako załatwienie drugiej reklamacji wybrałem zwrot gotówki(na tym mi zależy). Dnia 16.05.2017 otrzymałem list polecony od Euro Net(właściciela sieci sklepów RTV Euro AGD) z Działu Obsługi Klienta,gdzie pisało,że moje żądanie(zwrot gotówki czyli odstąpienie od umowy,a na tym mi zależy) nie może zostać uwzględnione. Dodatkowo jest tam wyjaśnienie,że aparat który reklamowałem nie posiada wady,czyli nie ma żadnego szumu przy nagrywaniu wideo. Ten szum to wada,bo jak dla mnie aparat z mikrofonem mono za 900zł powinien nagrywać wideo bez żadnego szumu(mam stary aparat z mikrofonem mono i tam nie ma szumu na nagraniach wideo).
Po pierwszej reklamacji zgłosiłem sprawę do Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta i po jego interwencji,gdy drugi raz składałem reklamacje,pracownik potwierdził wadę i powiadomił mnie,że aparat tym razem zostanie sprawdzony priorytetowo w serwisie,a ja nie wiem czy dobrze zrobiłem, że zażądałem doprowadzenia do zwrotu gotówki,bo na tym mi bardzo zależy.
Jeśli serwis po raz drugi potwierdzi,że wada w postaci szumu na nagraniach wideo nie występuje,aparat jest sprawny,zgłosiłem żądanie zwrotu gotówki(odstąpienie od umowy na tym mi zależy bo nie chcę już tego aparatu) czy rzeczywiście zwrot gotówki nie jest możliwy do zrealizowania,a jeśli nie uda się doprowadzić do zwrotu gotówki,co mogę zrobić by sklep wymienił mi aparat?

Ps. To jest mój zupełnie nowy post.

Ostatnia edycja:
Powrót