Druga sprawa o alimenty bez mojej obecnosci . Czy mozna łatwiej ?

• Autor wątku Autor wątku atd1500
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

atd1500

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
15
Witam
Na poczatku maja odbyla sie pierwsza sprawa o alimenty na której nie mogłem sie stawic.Sprawa została odroczona i wyznaczono nowy termin na który ponownie nie moge sie stawic.Otrzymalem zawiadomienie o sprawie.

" Stawiennicwo obowiazkowe pod rygorem pominiecia dowodu z przesluchania w charakterze swiadka ..."

"Sad zobowiazuje do przedłozenia w ciagu 7 dni roboczych miesiecznych kosztów utrzymania i dowodów potwierdzajacych ... oraz oswiadczenia ze wyraza Pan zgode na alimenty 850 PLN ... "

Czy jesli ponownie nie stawie sie na sprawie i ponownie nie dostarcze dowodów o zarobkach i kosztach utrzymania a wysle jedynie oswiadczenie ze zgadzam sie na 800PLN i żona to za zaakceptuje na sprawie to bedzie po wszytkim ? Razem z zona ustaliismy ze bedzie to odpowiednia kwota , oboje sie zgadzamy i żona zapewnia mnie ze zaakaceptuje w sadzie moja oferte.

Niechce przedstawiac swoich zarobkow i nie moge byc w tym czasie na sprawie . Czy moge sie spodziewac jakichkolwiek konsekwencji z tego tytułu ?

Dziekuje

Tak, zostana zasadzone alimenty w kwocie 850zł.

ania19871 napisał:
Tak, zostana zasadzone alimenty w kwocie 850zł.

Nie rozumiem ... nawet jesli zona chce teraz juz 800 ? Ja sie na to zgadzam i pisze oswiadczenie ze razem ustalilismy taka kwote.Zona potwierdza ze sie zgadza wiec w czym problem ? Dlaczego sad na zasadzic 850 ? ? ?

No właśnie, dlaczego? Skoro obie strony zgadzają się na 800 zł, to sąd powinien zasądzić właśnie tyle.

Powrót