drugi raz zatrzymany na jeździe po alkoholu

• Autor wątku Autor wątku liteonrom
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

liteonrom

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
półtora roku temu brat został zatrzymany i odwieziony do aresztu za jazdę pod wpływem alkoholu - zabrali mu prawko na 3 lata + wysoka grzywna a 2 stycznia br. znów jechał samochodem mimo braku prawa jazdy i niestety z poprzedniego dnia alkomat wykrył zawartość alkoholu we krwi. Co mu za to grozi ? czy zamkną go w zakładzie karnym czy może jest jeszcze jakieś inne rozwiązanie i szansa, Ma 3 dzieci i żonę niepracującą:roll:

Poczytaj sobie na forum bo temat ten byl juz mnostwo razy poruszany.Radze uzyc opcji ,,szukaj". A ten twoj brat to jest normalny? Raz mial sprawe i nic go to nie nauczylo.Wiedzac ze ma taka rodzine na utrzymaniu ,,wywija takie numery". Brak slow czasami.

złapali go rano 2 stycznia a na forum takiego dziwnego przypadku nie znalazłam więc jak ktoś może mi odpowiedzieć to bardzo proszę

244 &1 KK w zb. z art. 178a &1 KK w zw.z art. 11 &2 KK

Myślę ,że tym razem będzie bezwzgledna odsiadka.... - nie tylko że jechał po pijaku to jeszcze wbrew zakazowi Sądu... a żaden Sąd nie lubi aby olewać jego zakazy...

ps. przepraszam za dopowiedzenie - ale skoro on w tak ewidentny sposób olewa prawo , ma w d...pie zakazy Sądu i sam Sąd ...to ochłodzenie emocji w więzieniu by mu dobrze zrobiło... wszak do 3 razy sztuka...a już dwa razy udało mu się nikogo nie zabić... trzeci raz mógłby być tragiczny...

Chyba juz dostales porade o jaka prosiles.Co myslal twoj brat? Ze on jedyny jest ponad prawem i zakazami.

Niech siedzi, powinien siedzieć.

mój brat to "ciężki" przypadek, nie napisałam tego wcześniej ale on leczy się neurologicznie, ma złamany kręgosłup(czeka na operację), porusza się w gorsecie, namawiam go żeby się zgłosił do poradni AA, czy Sąd weźmie to pod uwagę?
Jeżeli na rozprawie Sąd wyda wyrok, odsiadki to czy od razu po rozprawie go zabierają czy wyznaczają datę stawienia się w zakładzie karnym?

Jak to złamany kregosłup ?? tzn jest sparaliżowany jeżdzi na wózku i ma specjalnie przystosowany pojazd. Niestety nie licz na litość w przypadku gdy brat jechał po pijaku i to wbrew zakazowi . Kto by sie ulitował nad małym dzieckiem które zostanie np rozjechane przez "pijanego kierowcę" .Zapytaj brata czy naprawdę musi ktos zginąć aby zrozumiał ?? Alkohol jeszcze nic dobrego nikomu nie przyniósł . Oczywiście nikt nikomu nie broni go spożywać ale trzeba wiedzieć Kiedy ? z kim? i ile ?? Jakie to ma znaczenie ze to było drugiego stycznia . Czy nie można przywitać nowego roku na trzezwo. A ty kolego jeśli chcesz dać bratu przykład to mu go daj a jeśli chcesz mu pomóc to zrób to wszelkimi sposobami nawet drastycznymi , bo z tego co napisałes to nie jest za ciekawie.

drugi stycznia to juz dawno po imprezie noworocznej...

Powrót