DSL Bank i pismo po smierci Ojca

• Autor wątku Autor wątku bu-bu81
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
bu-bu81

bu-bu81

Stały bywalec
Odpowiedzi
596
Witam ma problem w maju zmarł mi tato , który pracował w Niemczech na gewerbe około 4 miesięcy w sumie ,nie znal języka pracował u Niemca polskiego pochodzenia .Dzisiaj do mamy przyszło pismo w języku niemieckim z DSL bank(coś tam pocztowy czy jakoś tak - nie mam go do wglądu ) , po przetłumaczeniu(znajoma ) piszą tam ze przesyłają wyrazy współczucia ,oferują pomoc -niby jaka(ale nie o to chodzi ) oraz proszą o testament ojca bądź dokumenty jakie stwierdzające jego majątek .
Po wpisaniu w google nazwy tego banku wyskakuje ze to bank jakiś hipoteczny na zakup mieszkania lub domu ?
Nie znam języka niemieckiego wiec sam nie przetłumaczę , jeśli ktoś mi może coś powiedzieć o tym banku -bo z kolei druga informacja jaka znalazłem to ze to jakiś bank emerytalny czy coś w tym stylu .
Bardzo proszę o informacje po co im testament ojca (może ktoś już się spotkał z takim czymś ) zwłaszcza ze Tato sam nie mógł wziasc kredytu bo nie znal języka ,po drugie poinformował by Nas o tym , po trzecie o co chodzi z tym bankiem(jakich kredytów udziela -czy tylko hipotecznych )?

bardzo proszę o pomoc bo sam juz nie wiem co myśleć a przychodzą najgorsze scenariusze ze ten polak co to tato u niego pracował wziął na mojego ojca jakieś kredyty na mieszkanie lub dom który mój tato wykańczał ;(

Zeskanuj pismo i zamaz dane osobowe.

Bank oferuje tez zwykle kredyty gotowkowe od 5 do 50 tys euro wiec niekoniecznie musi chodzic o mieszkanie/dom.

(coś tam pocztowy czy jakoś tak - )
Deutsche Postbank

znalazłam tylko tyle

Historia DSL Banku
2000 r
Po 150 latach, kończy się historia DSL Banku, nowym właścicielem jest niemiecki Postbank AG

może ktoś inny więcej dopisze, ja wiem tylko ze często polacy zakladaja tam konta,bo chyba najtaniej

Ostatnia edycja:
Powrót