Duplikat numeru Sofi

• Autor wątku Autor wątku Gabberin
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

Gabberin

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam,

Sprawa wygląda tak.
Pracowałam w Holandii 5 tygodni. Po 2 tygodniach dostałam wypłatę, z bardzo wysoko odciągniętym podatkiem.
Okazało się że agencji nie wystarczył podany przeze mnie telefonicznie numer sofi, aby wypłacić mi całą należność, tylko mam dostarczyć duplikat/kopie, gdyż wymagają ''papierka'' aby wypłacać pensję bez 50% odciągniętego podatku, Nikt wcześniej o tym mnie nie poinformował, a Pani której podawałam telefonicznie numer sofi również nie uprzedziła mnie że mogą być problemy z wypłaceniem całej wypłaty bez oryginału.

Rozmawiałam z Panią księgową, która powiedziała że skoryguje mi wszystko i będę mieć wyrównane, gdy wyślę im pocztą elekroniczną duplikat.
Jestem teraz w Polsce, lecz po przeszukaniu domu nie mogę nigdzie znaleźć tego dokumentu... Zależy mi aby otrzymać wyrównanie w jak najbliższym czasie.
W jaki sposób mogłabym otrzymać duplikat będąc w Polsce? Czy istnieje w ogóle taka możliwość?
Chciałabym również powiedzieć że pracowałam wcześniej poprzez inną agencję, która mi ten numer wyrabiała w Eidhoven, czy ta agencja mogłaby mi bez problemu przesłać na e-mail kopie numeru sofi, czy nie mają takiego prawa?

bardzo proszę o odpowiedź.

i jeszcze chciałam powiedziec ze reszta pieniazków (marne kwoty) od ktorych został potracony podatek, zostawala mi przelewana co miesiac na moje konto bankowe.

Zwrócić się do urzędu podatkowego w Holandii o wydanie duplikatu, oczywiście osobiście, gdyż telefonicznie lub pisemnie nie załatwi się tej sprawy.
Można też zapytać poprzedniego pracodawcy czy ma oryginał Twojego sofi nr, jeżeli tak, to niech Tobie przekaże.

Powrót