Dwa mandaty z Niemiec, auta sprowadzonego i starego, powrót na kołach.

• Autor wątku Autor wątku rychu9191
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

rychu9191

Użytkownik
Odpowiedzi
36
Witam,
dziś otrzymałem dwa listy od niemieckiej policji ze zdjęciami mojego taty w starym aucie, którym wracał i moje zdjęcie jak za nim jechałem nowym samochodem wraz z formularzami do uzupełnienia. Wychodzi na to, że za starego jest do zapłacenia 118,50 euro, a za nowego pewnie wystawią kolejne 118,50 co się nie bardzo nam uśmiecha.

Co z tym zrobić? Da się to jakoś umorzyć? Nie płacić, przedawni się taki mandat?

Sorry za jakość ale wszystko na szybko.

Placic!!! Mandat to Mandat...trzeba bylo wolniej jechac ...to jest kara. Jak zlamiesz noge to tez sie zastanawiasz czy w gips...czy raczej samo sie zrosnie ???

Elvi napisał:
Placic!!! Mandat to Mandat...trzeba bylo wolniej jechac ...to jest kara. Jak zlamiesz noge to tez sie zastanawiasz czy w gips...czy raczej samo sie zrosnie ???

Jeżeli nie masz nic konkretnego do wniesienia w temat to proszę, nie udzielaj się na siłę. Czytaj ze zrozumieniem następnym razem, nie pytam czy mam płacić czy nie, a odnośnie mandatu jeszcze owego nie otrzymałem.

PS. do reszty
Jakie odsetki grożą za nie opłacenie mandatu i ile taki mandat jest ważny.

Ostatnia edycja:
W jakim czasie chcesz odwiedzić znowu Niemcy?

Od tego zależy co możesz zrobić...

Pierwszy raz byłem za autem dla siebie i prędko jechał nie będę, może za 5-10 lat.

Tata też nie zamierza t tam wracać?

Dodatkowo wstaw czytelne te pismo. Lepiej je przeczytać żeby Ci źle nie doradzić.

Tata też nie zamierza jechać.

Zdjęcia wrzucone już lepszej jakości nie będzie, po kliknięciu w miniaturkę i dodatkowo w zdjęcie wyświetli się w dużej rozdzielczości, każdy obrazek to strona drukowana obustronie, oddzielnie przyszły pisma w dwóch kopertach.

Jest ktoś w stanie pomóc?

Powrót