dwa razy wyrok za dług

• Autor wątku Autor wątku ch1966
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
C

ch1966

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
4
proszę o poradę,W miesiącu listopadzie 2014r. przedstawicielka Ultimo w czasie rozmowy telefonicznej (uprzedziła mnie ze rozmowa jest nagrywana) poinformowała mnie o odkupieniu długu mojego od Banku GETIN Noble Bank gdzie moja odpowiedź była ze ww dług już zajął wynagrodzenie komornik od miesiąca lipca 2014r. Podałam wszystkie dane komornika; adres kancelarii Komorniczej, numer telefonu, sygnaturę. Przedstawicielka podziękowała za rozmowę. Do dnia otrzymania wyroku sądowego nikt z firmy ULTIMO nie kontaktował się ze mną ani telefonicznie ani listownie. w zeszłym tygodniu dostałam wyrok z sądu o zasądzeniu kwoty 1 200zł. dla firmy Ultimo za ww. dług chcę napisac sprzeciw do sądu proszę o pomoc

Chyba dostałaś nakaz?
Bank windykował na podstawie BTE?
Jeżeli bank coś uzyskał to dług winien zostać obniżony.

tak, nakaz. Bank nie obniżył tylko jest cała kwota zadłużenia

No to do komornika po zaświadczenie o dokonanych wpłatach, wyliczenie ile należy się ultimo i sprzeciw co do kwoty nienależnej.

ale mi chodzi o to czy bank mógł 2 raz sprzedac dług bo jezeli tak to moze to robic cały czas az nie wpłynie cala kwot zadłuzenia. dlaczego mam płacic Ultimo skoro juz dług zajął mi komornik.

Bank sprzedał 2 razy dług - opisz dokładnie historię.

Powrót