Dwa zajecia tego samego dlugu?!!

• Autor wątku Autor wątku lukaszkczmarek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukaszkczmarek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
9
Witam. Mam taką sytuację. Komornik przekazał sprawę do innego komornika o czym poinformował mnie i bank. Jednak na moim rachunku nadal widnieje jego zajecie. W związku z tym mam dwa pytania. Czy jesli sprawę przekazał moze nadal zajmować moj rachunek i czy bank nie powinien tego zajęcia zdjąć skoro otrzymał pismo ze dany komornik sprawę przekazał innemu. Proszę o odpowiedź. Nadmieniam równie ze nowy komornik równie nałożył blokadę na ten dlug na tym samym koncie.

Byłeś w banku, pytałeś , jaki to komornik założył blokadę ?

Jasne. Obaj. Z tym że jeden z nich przekazał sprawę drugiemu na co i ja i bank mamy dokumenty. Problem polega na tym że bank mimo iż ma jak byk że dany gościu przekazał innemu nie chce mi ściągnąć tej blokady a komornik ma to gdzieś bo twierdzi że skoro przekazał to bank powinien to uwzględnić i mi blokade ściągnąć. I tak od miesiąca nie mam dostępu do konta. Dlatego chce wiedzieć co z tym można zrobić i czy komornik skoro przekazał moją sprawę może mi nadal blokować konto. i czy bank może blokować jak ma pismo że dany komornik już tej sprawy nie prowadzi.

Jeśli komornik wysłał odpowiednie pismo do banku o zakończeniu egzekucji , to jest ewidentna wina banku że blokady nie ściągną , i z bankiem trzeba to wyjaśniać, nie zmienia to jednak faktu , że jeśli bank odnotuję taki zapis, konto nadal będzie zablokowane przez jak pisałeś innego komornika .

właśnie nie o zakończeniu a o przekazaniu sprawy innemu komornikowi. I czy wtedy ma nadal prawo zajmować konto?

Nie , ponieważ nie prowadzi już egzekucji. A może doszło u ciebie do zbiegu ?

no właśnie dlatego przekazał sprawę temu drugiemu. I chodzi mi o to czy nadal moze blokować konto

Powrót