Dwie takie same nazwy domen

• Autor wątku Autor wątku edi3545
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
E

edi3545

Witam, mam problem z domeną kilka dni temu zarejestrowałem sobie domene x.pl potem się okazało że istnieje taka sama nazwa tylko z końcówką .com :(

nie jest to żadna firma itd. tylko zwykłe forum do tego nie mam z niej żadnych korzyści(pieniędzy)

czy mogę mieć jakieś problemy z tą domeną?
--------------------------------------------
wiem że były już takie tematy ale nic nie było jasno napisane(jeden mówi tak drugu nie...) i niestety po przeczytaniu takiego tematu nadal nie mam pewności

z góry dziękuje za każdą pomoc

Ostatnia edycja:
To zależy czy nazwa firmy (domeny) jest zastrzeżona jako znak towarowy.

Ag_Maz napisał:
To zależy czy nazwa firmy (domeny) jest zastrzeżona jako znak towarowy.

a wiesz może gdzie to sprawdzić?
----------
z tego co rozumiem to jak nie jest zastrzeżona to kto inny w każdej chwili może ją zastrzec i kazać komuś usunąć domene itd. ?? jak tak to trochę słabo :(

Ostatnia edycja:
dzięki:):):):)

sprawdziłem i nie ma
czy to znaczy że jak ktoś to doda to ja będę musiał od razu zamykać stronę?

może ktoś wie jak dodać taką nazwę? bo ja potem nie chcę mieć problemów bo rok strona postoi i będę musiał usuwać - użytkowników stracę itd.

jeszcze na forum znalazłem takiego posta:

1.czy to znaczy że jak mam zwykłe słowa(nie wymyślone) w nazwie to mogę używać i nikt mi nic nie może zrobić? ani nie może zarejestrować sobie tego znaku jako swój i mi kazać usuwać domene?

moja nazwa wygląda tak:
pc-xx.pl

2.czy to jest w 100% bezpieczne? czy mogę domene stracić w każdej chwili?
3.a jeśli nawet bym ją stracił to mogę jej nie usuwać tylko dodać informacje o przeniesieniu strony?
4.czy z tymi znakami towarowymi chodzi o to kto 1 zarejestruje może kazać usunąć wszystkie strony co mają ten znak w nazwie?

proszę o pomoc

Powrót