W
wiolka.01
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 8
witam mam pytanie odnoście podjęcia 2 prac na pół etatu : w krótkim czasie a właściwie w przeciągu 3 dni udało mi się znaleźć 2 prace na pół etatu. 17 stycznia podpisałam umowe z krankenkasą. Otrzymałam tylko miedgleidbescheinigung do tej pierwszej pracy którą miałam podjąć 25 stycznia, że będę u nich ubezpieczona i że od tej firmy mają pobierać ubezpieczenie, dostałam też potwierdzenie do karty podatkowej że chce ją otrzymać. Teraz czekam na dokumenty z krankenkasy i nie wiem co robić z drugą pracą bo jeszcze przyszły mi dokumenty z numerem ubezpieczenia , z numerem emerytalnym i numer karty podatkowej. A w drugiej pracy , pracuje już od 19 stycznia i muszą mi umowę dać a ja nie mam jeszcze tych numerów i nie wiem co robić w tej sytuacji, czy iść po drugie midgleidbescheinigung? czy iść do krankenkasy? do finanzamt?
jeszcze do tego chciałam konto w banku przez internet ałożyć i czekam już 11 dni na dokumenty i nic, tez nie wiem jak to załatwić czy nowe otworzyć?
proszę o poradę jak to rozwiązać
jeszcze do tego chciałam konto w banku przez internet ałożyć i czekam już 11 dni na dokumenty i nic, tez nie wiem jak to załatwić czy nowe otworzyć?
proszę o poradę jak to rozwiązać