dyplom

• Autor wątku Autor wątku ania7162
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

ania7162

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam . Mam pytanie bo moja przyjaciółka chciala kupić dokument a mianowicie dyplom ukończenia studiów przez internet podała wszelkie informacje jakie były potrzebne do zrobienia, no ale później jak to przemyslala to zrezygnowala, i nic dalej nie potwierdzał ze dalej jestem zainteresowana .. I teraz domaga się ta osoba co miłala to wykonać żeby za to zapłaciła. Dobrze zrobi jak ich zignoruje

Regand napisał:
Z umowy nalezy sie wywiazac jezeli do jej zawarcie w formie ustnej lub pisemnej doszlo.
z "umowy o współudział w przestępstwie" także należy wywiązać się?!

Nie ma tu zadnego przestepstwa.
Niezgodne z prawem jest jedynie poslugiwanie sie takim dokumentem a na obecna chwile omawialismy inna sprawe.

Taka sama sytuacja bylaby gdyby ktos chcial zakupic 10kg amfetaminy. Gdyby dostal make to moglby isc na policje zglosic oszustwo i nic by mu nie mogli zrobic.

Wtedy mamy do czynienia z wyłudzeniem.
Tutaj mamy do czynienia z niewywiązaniem się z umowy cywilnoprawnej. Moim zdaniem taka umowa jest nieważna - czy by była wykonana czy nie - art. 58 KC.
Wyobraźmy sobie sytuację taką, że ktoś zleca zabójstwo. Zabójstwo zostaje wykonane, ale sprawca i zleceniodawca trafiają do więzienia. Czy w tej sytuacji zleceniobiorca może skutecznie dochodzić (na drodze prawnej ;)) od zleceniodawcy zapłaty za dobrze wykonaną robotę?

To tak jak mi wydawało że najlepiej żeby zignorować:) chociaz ona jest gotowa zapłacić i moim zdanie zrobisz by bląd.. i nie ma czego się obawiać chociaż straszyl ją tym że zaakceptowala pisząc do jakiś regulamin

Powrót