K
kacpiimat
Użytkownik
- Odpowiedzi
- 39
Dzień dobry Państwu,
Dziś otrzymałem zwolnienie dyscyplinarne (Art. 52 KP) z powodu "ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych" (zakaz konkurencji i dbałość o dobre imię firmy).
Sytuacja: Mój pracodawca (firma "Big 4") znalazł mój profil ze zdjęciem i opisem na stronie małego butiku doradczego. Zarzuca mi świadczenie usług konkurencyjnych oraz działanie na szkodę firmy (na stronie były treści sugerujące, że "duże korporacje są drogie", czego autorem nie byłem).
Stan faktyczny:
Z góry ogromnie Państwu dziękuję za pomoc i życzę możliwie pomyślnej końcówki Roku!
Dziś otrzymałem zwolnienie dyscyplinarne (Art. 52 KP) z powodu "ciężkiego naruszenia obowiązków pracowniczych" (zakaz konkurencji i dbałość o dobre imię firmy).
Sytuacja: Mój pracodawca (firma "Big 4") znalazł mój profil ze zdjęciem i opisem na stronie małego butiku doradczego. Zarzuca mi świadczenie usług konkurencyjnych oraz działanie na szkodę firmy (na stronie były treści sugerujące, że "duże korporacje są drogie", czego autorem nie byłem).
Stan faktyczny:
- Nigdy nie świadczyłem pracy dla tego podmiotu (ani dla żadnego innego podmiotu konsultingowego od czasu zatrudnienia u obecnego Pracodawcy). Kilka lat temu niestety zgodziłem się na umieszczenie mojego profilu "na zaś", w razie gdyby pojawiły się zlecenia i zapomniałem o tym. Nigdy się nie pojawiły, nie było żadnej współpracy (nawet pro bono), mój wizerunek był nadużywany przez ten niewielki podmiot.
- Brak umowy i pieniędzy. Nie łączy mnie z tą firmą żadna umowa, nic dla nich nie zrobiłem, nie wystawiłem faktury, nie zarobiłem ani grosza
- Profil został usunięty natychmiast po moim telefonie do nich
Z góry ogromnie Państwu dziękuję za pomoc i życzę możliwie pomyślnej końcówki Roku!