dyskoteka na parkingu

• Autor wątku Autor wątku Marcinas
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
M

Marcinas

Użytkownik
Odpowiedzi
80
Dzień Dobry.
Mam takie zapytanie.
W naszym kraju jest zakaz gromadzenia się powyżej 5 osób. Jaką odległość musi zachować kolejne pięć osób od tych pierwszych żeby było ok?
I drugie pytanie. Lubię słuchać głośno muzyki przed domem na ogrodzonym prywatnym teranie. Po drugiej stronie ulicy mojego domu jest parking i podczas mojego słuchania zejdzie się tam powiedzmy 500 osób i zaczną tańczyć to co wtedy.

Pozdrawiam

To pewnie ktoś zrobi zdjęcie, wyśle do mediów i będzie temat na artykuł.

Bardziej mi chodziło o to czy mogę być pociągnięty do jakiejś odpowiedzialnści.

Za to że głośno słuchasz muzyki? Możesz co najwyżej dostać mandat, a i to od bardzo nadgorliwego policjanta.

Wysłane z mojego SM-T585 przy użyciu Tapatalka

Zgodę na słuchanie muzyki dostanę jak by co z UMiG

Sorry. Wiem, że to forum prawne a moja wypowiedź ma z prawem niewiele wspólnego, ale niech mi ktoś wyjaśni czemu służą takie debilizmy? Przecież wszyscy wiemy do czego zmierza to pytanie. W Polsce umierają ludzie stekami dziennie na Covida, zachorowują dziesiątkami tysięcy. Do tego dochodzą ludzie umierający z innych chorób bo służba zdrowia praktycznie padła i nie otrzymują na czas pomocy. Jaki sens i czemu ma służyć wyszukiwanie luk w prawie prowadzących do zwiększania tych liczb?

Naprawdę, to czy dostaniesz mandat czy nie jest bez znaczenia. Uświadom sobie, że w ten sposób możesz kogoś zabić.

Po co omijać w tym przypadku obostrzenia? Stosuj się do nich. Nawet, jeśli możesz, bardziej rygorystycznie niż by to wynikało wprost z przepisów. To nie gra z policją kto cwańszy. Potrzebujesz takiej rozrywki? Poczekaj do końca pandemii i będziesz się wykłócał z policjantami o mandaty za sikanie pod drzewem w centrum miasta. Osobiście powiem ci jak ich uniknąć. Ale teraz weź na wstrzymanie!

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót