M
mirka43
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 25
Witam. Jesteśmy Dziadkami wnuka ,czyli dziecka od naszego syna z nieformalnego związku. Syn jest już z inną kobietą w związku. My walczymy o uregulowanie widzeń z wnukiem.W styczniu poszliśmy do Sądu Rodzinnego z wnioskiem o uregulowanie widzeń i ich zabezpieczenie na czas trwania procesu.Sąd się po części przychylił, tylko ,że chcieliśmy bez matki dziecka mieć widzenia,ale Sąd nam się nie zgodził, bo za małe dziecko. Wnuk ma 2,5 lat.Mataka dziecka z naszym synem ma konflikt na tle finansowym ,co chwile żąda coraz więcej kasy ,a że ja zeznawałam na niekorzyść jej w Sądzie ,to teraz się mści na mnie. Stosuje wobec mnie przemoc psychiczną i fizyczną ,mam nagrania głosowe .Spotkania odbywały się w jej mieszkaniu. Mamy widzenia w pierwszą niedzielę każdego miesiąca w zabezpieczeniu. Proces trwa nadal .Sąd skierował na badania do biegłych ,nie wiem co dalej. My nie mamy prawnika .Matka bezrobotna wynajęłą prywatnie prawnika ,za którego to my mamy jej zapłacić ,tak napisała we wniosku na odpowiedz na nasz wniosek.Znęca sie nad dzieckiem ,każąc mu w deszcz chodzić w materiałowych bucikach, specjalnie,że niby nie ma innych .Mnie chce wyeliminować z widzeń dziecka.Proszę o pomoc, jak mamy się bronić przed psychopatką?