X
xena64
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
Po przeprowadzonej sprawie spadkowej każdy z trójki rodzeństwa otrzymał po 1/3 spadku. Teraz jeden z braci przebywa teraz w zakładzie karnym za wykroczenie. Mi przypada 1/3 spadku dodam że aby majątek nie był zadłuży ja sama płace podatek od chwili śmierci mamy czyli od 2001 roku . Moja sytuacja jest jeszcze bardziej skomplikowana gdyż moja córka wychowuje w rodzinie zastępczej małoletnie dzieci mojego brata. Teraz gdy brat przebywa w więzieniu i jest na samym dnie stracił wszystkich swoich kolegów i nie ma od nikogo pomocy . Tylko ode mnie otrzymuje pomoc .Chce swoją cześć spadku przepisać na mnie. Ja porostu chce aby jego dzieci miały we przyszłości coś z tego a nie wszytko poszło na zmarnowanie.
Drugi barat jest chory i przebywa w domu opieki społecznej nie jest ubezwłasnowolniony . MA schizofrenie ale można się z nim porozumieć on swoją cześć również od razu po sprawie spadkowej chce przekazać mi bo jemu nie jest to potrzebne. Też może liczyć tylko na mnie i moje dzieci.
Jak lepiej to doprowadzić do końca przez sad czy notariusza. Dodam że
wolała bym przez sąd bo jest taniej.
Jak zacząć?
Dodam ze tylko ja doglądam teraz majątku ,a wszystko idzie na zmarnowanie.
Moja córka wynajmuje dom a moich rodziców stoi pusty.
Bardzo proszę o poradę.?????????
Drugi barat jest chory i przebywa w domu opieki społecznej nie jest ubezwłasnowolniony . MA schizofrenie ale można się z nim porozumieć on swoją cześć również od razu po sprawie spadkowej chce przekazać mi bo jemu nie jest to potrzebne. Też może liczyć tylko na mnie i moje dzieci.
Jak lepiej to doprowadzić do końca przez sad czy notariusza. Dodam że
wolała bym przez sąd bo jest taniej.
Jak zacząć?
Dodam ze tylko ja doglądam teraz majątku ,a wszystko idzie na zmarnowanie.
Moja córka wynajmuje dom a moich rodziców stoi pusty.
Bardzo proszę o poradę.?????????