D
dzasty86
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 2
witam. mam bardzo wazne pytanie, sprobuje to w miare jasno opisac.A więc:ja razem z osmiorgiem rodzenstwa nabylismy po zmarlych rodzicach gospodarstwo rolne w sklad ktorego wchodza uzytki rolne zabudowane, ziemia rolna, sad i łaki o łacznej wielkosci okolo 6 ha.niedlugo bedziemy mieli notarialny dział spadku.cale te gospodarstwo rolne miesci sie na dwoch dzialkach. na jednej dzialce jest sama ziemia rolna, a na drugiej dzialce ziemia rolna, łaki, uzytki rolne zabudowane i sad.w dziale spadku chcielismy zrobic tak zeby trzech spadkobiercow miaLO UZYTKI ROLNE ZABUDOWANE I SAD,a pozostalych 6 spadkobiercow ziemie rolna i łaki. i wlasnie teraz mam pytanie:czesc ziemi rolnej , uzytki zabudowane, laki i sad sa na jednej dzialce wpisane do rejestru gruntow, czy przy podziale spadku notariusz moze normalne przypisac tym trzem osobom na wspolwlasnosc sad, uztki zabudowane????????? a tym szesciu osobom na wspolwlasnosc ziemie rolna i łaki? tak to wyglada ze strony prawnej? my wszyscy spadkobiercy doiszlismy do zgodnego porozumienia co do podzialu spadku i chcielismy tak to podzielic? czy mozna to jakos podzielic bez ingerencji geodety??? bardzo prosze o konkretną odpowiedz