N
normjohn28
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 1
Mam nietypowy problem, chciałbym otworzyć działalność gospodarczą. Główny profil tej działalności to sprzedaż internetowa materiałów audiowizualnych (nie własnych, ale takich do których posiadam pełnię praw autorskich na podstawie umowy o dzieło). Sprzedaż odbywałaby się za pośrednictwem portalu internetowego - kupujący pozostaje anonimowy, ustalam cenę produktu, umieszczam go w swoim sklepie i po każdym kupieniu otrzymuje 60% prowizji z ustalonej ceny.
Nie mam możliwości wystawienia paragonu, nie mam też możliwości wystawienia faktury dla podmiotu pośredniczącego. Strona internetowa - pośrednik wysyła mi zarobione pieniądze raz w miesiącu.
Jak w takiej sytuacji mogę się rozliczyć z otrzymanych pieniędzy jako z dochodu firmy?
Nie mam możliwości wystawienia paragonu, nie mam też możliwości wystawienia faktury dla podmiotu pośredniczącego. Strona internetowa - pośrednik wysyła mi zarobione pieniądze raz w miesiącu.
Jak w takiej sytuacji mogę się rozliczyć z otrzymanych pieniędzy jako z dochodu firmy?