Z
zazka80
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 5
Mam kilka pytań odnośnie prowadzenia działalności gospodarczej i równoczesnym pracowaniu w firmie z którą mam podpisaną umowę na czas określony.
Może opisze swoją sytuacje:
We wrześniu urodzę dziecko
W firmie X jestem zatrudniona na czas określony , umowa kończy się w grudniu.
Od ponad roku mam zawieszona działalność gospodarczą i do września musze zdecydować czy ową działalność ”odwiesić” czy zamknąć całkowicie.
Gdyby moja umowa o prace została przedłużona czy mogę w tym czasie równocześnie
prowadzić działalność gospodarczą i jak wtedy wygląda spawa ze kładkami do ZUS :
czy opłacam je ja czy pracodawca, czy pracodawca coś zyska lub straci jeżeli będę prowadziła działalność ?
Co z macierzyńskim? Dostaje wtedy zasiłek z racji obowiązującej umowy o prace czy prowadzenia działalności gospodarczej?
Może opisze swoją sytuacje:
We wrześniu urodzę dziecko
W firmie X jestem zatrudniona na czas określony , umowa kończy się w grudniu.
Od ponad roku mam zawieszona działalność gospodarczą i do września musze zdecydować czy ową działalność ”odwiesić” czy zamknąć całkowicie.
Gdyby moja umowa o prace została przedłużona czy mogę w tym czasie równocześnie
prowadzić działalność gospodarczą i jak wtedy wygląda spawa ze kładkami do ZUS :
czy opłacam je ja czy pracodawca, czy pracodawca coś zyska lub straci jeżeli będę prowadziła działalność ?
Co z macierzyńskim? Dostaje wtedy zasiłek z racji obowiązującej umowy o prace czy prowadzenia działalności gospodarczej?