Działalność gospodarcza a umowa o prace.

• Autor wątku Autor wątku Stiepananek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Stiepananek

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
2
Witam, chciał bym dowiedzieć się jak wygląda proces założenia działalności gospodarczej, w wypadku kiedy jestem osobą pracującą na umowę o prace. I czy jest jakakolwiek szansa na dotacje unijne ? Jeżeli ma to jakiś związek to umowa którą aktualnie posiadam jest na czas nieokreślony, nigdy nie byłem osobą bezrobotną, w tym temacie jestem laikiem wiec z góry przepraszam was za być może dość głupie pytanie.

Proces założenia działalności gospodarczej wygląda tak samo w przypadku osoby zatrudnionej na etacie jak każdej innej. Wszystko zależy od tego w jakiej formie chcesz prowadzić działalność.

Jeżeli masz na myśli dotację z PUP to upraszczając sprawę musisz stać się jego Klientem tzn. zarejestrować się jako bezrobotny.

wiec jak masz umowe o prace nie mozesz sie zarejestrowac i dostac dotacje.Majac umowe o prace na etat placisz tylko zdrowotne w zus

gekawk napisał:
Proces założenia działalności gospodarczej wygląda tak samo w przypadku osoby zatrudnionej na etacie jak każdej innej. Wszystko zależy od tego w jakiej formie chcesz prowadzić działalność.

Jeżeli masz na myśli dotację z PUP to upraszczając sprawę musisz stać się jego Klientem tzn. zarejestrować się jako bezrobotny.

Jeżeli chodzi o formę to mam na myśli działalność internetową, w związku z tym że tak jak napisałem wyżej jestem laikiem od strony prawnej...czy ma to jakieś znaczenie ?

Przenoszę na prawo gospodarcze - proszę przeczytać poradniki tam zamieszczone.

Powrót