Dzialalnosc gospodarcza w internecie

• Autor wątku Autor wątku Massi
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Massi

Użytkownik
Odpowiedzi
38
Witam, narazie nabieram doswiadczenia i umiejetnosci przed dtwarciem wlasnej dzialalnosci gospodarczej. Napotkalem kilka watpliwosci ktore mysle, ze urzytkownicy tego forum pomoga mi je rozwiazac.

Chcialem otworzyc wlasna strone na platnym serwerze, strone z dana tematyka i forum. Wiadomo troche to kosztuje. Chcialbym na stronie i forum umieszczac reklamy platne z ktorych bede mial zysk i pieniadze na dalszy rozwoj serwisu.

Moje pytanie wyglada nastepujaca. Jesli ja nie jestem pewien ile beda wynosily przychody serwisu i jesli stworze wlasna dzialalnosc gospodarcza ktora bedzie zatrudniala tylko mnie, to cy bede musial odtracac skladku do ZUSU na siebie jesli moje przychody ze strony w pierwszym miesiacu wyniosa 100zl?? Bo np wolalbym przeznczyc te pieniadze na rozwoj firmy niz na moje wynagrodzenie.

Prosze o pomoc, przepraszam ze pisze be polskich znakow ale nie mam ich w slowniku systemu.

cześć.

Wydaje mi się, że zakładając własną działanośc gospodarczą, od samego początku musisz płacić ZUS oraz podatek dochodowy.
ZUS niezależnie czy zarabiasz.
Są programy dla nowych przedsiębiorstw (i dotację) które obniżają Ci ZUS bodajże do 250 zł m/c

Proponował bym sprawdzić pomysł przed założeniem firmy - sposób - napisz na PW, to Ci podam, aby nie było, iż coś reklamuję.

Pozdrawiam

Powrót