C
Csend
Nowy użytkownik
- Odpowiedzi
- 22
Witam, nie do końca rozumiem, więc może ktoś mi to wyjaśni. Niby nie trzeba mieć kasy fiskalnej przy działalności nierejestrowanej. Chciałbym zacząć sprzedawać gry na konsole poprzez allegro, niewielki dochód w skali miesiąca, więc jak to ma się do posiadania kasy fiskalnej? Bo przeczytałem: Działalność nierejestrowa, a kasa fiskalna. Kasa fiskalna będzie ci jednak potrzebna w przypadku sprzedaży towarów lub usług objętych obowiązkiem ewidencjonowania sprzedaży na kasie fiskalnej.
Są to, między innymi, gaz płynny, części do silników spalinowych, nadwozia do pojazdów silnikowych, sprzęt radiowy, telewizyjny i telekomunikacyjny, ...
Więc jak to rozumieć? Żeby mieć kasę fiskalną, to chyba trzeba założyć DG, bo trzeba będzie ten vat wtedy odprowadzać. Z drugiej strony tutaj u mnie niewielki dochód, kilkaset złotych w ciągu miesiąca, ktoś wyjaśni?
Są to, między innymi, gaz płynny, części do silników spalinowych, nadwozia do pojazdów silnikowych, sprzęt radiowy, telewizyjny i telekomunikacyjny, ...
Więc jak to rozumieć? Żeby mieć kasę fiskalną, to chyba trzeba założyć DG, bo trzeba będzie ten vat wtedy odprowadzać. Z drugiej strony tutaj u mnie niewielki dochód, kilkaset złotych w ciągu miesiąca, ktoś wyjaśni?