Działalność z PUP a umowa zlecenie/o dzieło

• Autor wątku Autor wątku anOOOsia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

anOOOsia

Nowy użytkownik
Odpowiedzi
3
Witam, od 4 miesięcy prowadzę działalność gospodarczą dofinansowaną z PUP. Moje pytanie brzmi: Czy mogę podjąć pracę na umowę o dzieło, bądź zlecenie? W umowie nie mogę podjąc pracy zarobkowej przez 12 miesięcy.

Ta, wiem tylko , że "praca zarobkowa" to umowa o pracę, a z tego co mi się wydaje to umowa o dzieło bądź zlecenie to " inna praca zarobkowa" . Mogłabym podjąć którąś z tyh dwóch opcji?

Praca zarobkowa to także wykonywanie dziełoa czy zlecenia. Jak dokładnie brzmi zapis umowy na ten temat?

Przejrzałam jeszcze raz dokładnie umowę i nie ma w niej takiego zapisu , ale pamiętam , że coś takiego podpisywałam... i teraz niewiem.. Może pójdę po poradę do prawnika..

Prawnik nic konkretnego Pani nie poradzi jeśli nie zna Pani dokładnej treści dokumentu, który podpisała w PUP. A za opinię prawnika trzeba zapłacić...póki co szkoda Pani pieniądzy..
Radzę przede wszystkim skontaktować się/udać się do PUP w celu ustalenia dokładnej treści dokumentu, który Pani podpisała.
Przy okazji może urzędnicy odpowiedzą Pani na pytanie... a jeśli nie, to zapraszam z powrotem na forum, ale już z konkretami.

Ostatnia edycja:
anOOOsia napisał:
... prowadzę działalność gospodarczą ...
To co do zasady realizowanie między innymi umów o dzieło i/lub umów zlecenia.

Ostatnia edycja:
Powrót