Działania Sądu Apelacyjnego w sprawie zażalenia na odmowę dozoru El.

• Autor wątku Autor wątku kaja189s
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kaja189s

Użytkownik
Odpowiedzi
185
Witam. Mam jedno małe pytanie odnośnie dozoru elektronicznego, na które w żadnym z wątków nie znalazłam odpowiedzi. Mianowicie: jak wygląda działanie Sądu po tym, jak otrzymał od skazanego zażalenie na dozór el.? Chodzi mi dokładniej nie o czas, w jakim rozpatruje takie zażalenie, ale jak to później wygląda. Czy znów będzie przesłuchanie tak jak w Sądzie Okręgowym?

To zależy od Sądu. Sąd II instancji może uznać, że potrzebuje dodatkowych ustaleń albo dokumentów, albo wyjaśnień skazanego. Odbędzie się posiedzenie o terminie którego skazany będzie powiadomiony.

Myślałam, że Sąd Apelacyjny już nie bawi się w przesłuchania, skoro zrobił to Sąd Okręgowy :). Dziękuję za odpowiedź.

A czy jeśli obecność jest nieobowiązkowa i skazany będzie nieobecny, to czy Sąd wyśle swoje postanowienie pisemnie na adres skazanego?

Ktoś coś wie?

Moj byly konkubent zlozyl wniosek.o.dozur elektroniczny u sasiadki ma.wyrok 8 miesiecy za znecanie sie nad rodzina wczesniej skladal dwa wnioski w domu ale.odmowilam zgody. I pytanie.moje czy on jesli nic go z sasiadka nie laczy kakretnego dostanie zgode na dozór elektroniczny jak na to spojrzy sad?

Powrót